Ontdek Lochem - Met bezoek aan Oranjemuseum en de Lochemse berg

Bij dit Ontdek Lochem arrangement is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak in Lochem
  • Voor de liefhebbers een leuke wandeling door de Lochemse bossen
  • Een uitgebreide koffietafel in een sfeervol restaurant
  • Bezoek aan het Oranjemuseum 'Nieuwe Haghuis in Diepenheim
  • Busvervoer

U kunt de dag optioneel afsluiten met een hoofdgerecht naar keuze.

Prijs: vanaf € 49.50 p.p. vanaf minimaal 30 personen

De prijs van dit Ontdek Lochem arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.  

Ontdek de Lochemse bossen en wonder het Oranjemuseum

  Kom naar het prachtige stadje Lochem en geniet! Na een hartelijk ontvangst kunnen de liefhebbers de Lochemse bossen ontdekken door middel van een wandeling. Vervolgens kunnenn jullie genieten van de uitgebreide koffietafel in het sfeervolle restaurant. Wanneer er weer lekker bijgekletst is onder het genot van een lekkere kop koffie is het tijd om met de bus een bezoek te brengen aan het Oranjemuseum. Bewonder de Boerenantiek en vele Oranjecurïosa. Deze dag kunt u afsluiten met een hoofdgerecht naar keuze.

Oranjemuseum ''Nieuwe Haghuis'' te Diepenheim

Het museum omringt zich met prachtig Twenste landschappen. Het museum opende in 2006 haar deuren. U bewondert hier Twents boerenantiek en talloos Oranje curïosa, zoals:

  • Herinnerings- en herdenkingsborden
  • Tegeltjes
  • Glazen
  • Lepeltjes
  • Schilderijen
  • Platen
  • Munten
  • Boeken

Het museum Nieuwe Haghuis beschikt vergeleken met de andere 3 Oranjemusea over de grootste bordencollectie van het Huis van Oranje in Nederland. Ze hebben er ruim 1.000 verzameld. Kom van alles te weten over het Nederlandse Koningshuis.

Programmavoorbeeld

12:00 uur: Ontvangst met koffie/thee en gebak in Lochem
12:30 uur: Wandeling in de prachtige Lochemse bossen voor de liefhebbers
14:00 uur: Bijkletsen met uitgebreide koffietafel in sfeervol restaurant
15:00 uur: Busvervoer naar Oranjemuseum Nieuwe Haghuis te Diepenheim
15:20 uur: Bezoek aan het Oranjemuseum
17:20 uur: Busvervoer terug richting het hotel
17:45 uur: De dag optioneel afsluiten met een hoofdgerecht naar keuze

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • zwemmogelijkheden
 • parkeren
 • fitness
 • restaurant
 • wifi
 • Fietsverhuur
 • lift
 • Receptie
 • Familiekamers
 • Mindervalide kamers
 • Elektrische fietsen
 • Sauna

Onze partner

Gastvrij hotel in de Achterhoek

Gelegen op een exclusieve locatie aan de voet van de Lochemse berg en in het oosten van Nederland (vlakbij Zutphen, Deventer en Hengelo) vindt u dit boetiek hotel in Lochem. Boetiek staat voor; Uniek en Eigenzinnig! Dit zult u ervaren in de authentieke gastvrijheid, de inrichting en kwaliteit van het hotel. Het boetiek hotel is de mooiste hotellocatie van de Achterhoek.

Het hotel en de kamers

Het monumentale pand is gebouwd in 1870. Gelegen te midden van lommerrijke velden, bossen en vennen en op circa 2 kilometer van het gezellige stadscentrum van Lochem. Het boetiek hotel is het beste alternatief voor thuis; zowel voor zakelijke als voor toeristische verblijven.


Het hotel beschikt over 38 sfeervolle luxe hotelkamers.


De economykamers zijn allen voorzien van een warme en sfeervolle inrichting. Deze basis kamer heeft een eigen bureau, een flatscreen tv, telefoon een zitje en gratis WIFI. De badkamers zijn voorzien van een bad en/of douche en eigen toilet. De economykamer is het meest geschikt voor kort durende verblijven. Ook zijn de kamers uitstekend voor gasten die een groot gedeelte van de dag buiten de deur zijn. Verblijft u voor enkele dagen dan adviseren wij u gebruik te maken van de comfortkamers.


De ruime en lichte comfortkamer is sfeervol en uniek ingericht. Het eigenzinnige interieur ademt gastvrijheid en luxe. De comfortkamers zijn gelegen in het monumentale pand. De comfortkamer beschikt over extra lange twin bedden, een flatscreenTV, een comfortabel zitje, telefoon, gratis WIFI en een royale schrijftafel cq werkplek. De badkamers is voorzien van bad en/of douche.


De ruime Tuinkamers zijn onze trots. Allen voorzien van een betoverend uitzicht op onze parktuin en rustig gelegen aan de achterzijde van het hotel. De tuinkamers zijn voorzien van een frisse inrichting met een knipoog naar de natuurlijke omgeving. De tuinkamers beschikken over extra lange twinbedden, ruime kastruimte, een flatscreen TV, een comfortabele zithoek, telefoon, gratis WIFI en een royale schrijftafel cq werkplek. De badkamers zijn ruim en allen voorzien van bad en/of douche. Boekt u de Tuinkamer dan maakt u dagelijks één maal gebruik van een overheerlijke kop koffie of thee. Deze wordt u zonder kosten op uw kamer gebracht op een door u gekozen moment.


De deluxe kamers zijn zeer royale kamers . De deluxe kamers beschikken allen over een eigen unieke en eigenzinnige inrichting met verschillende thema’s. In de deluxe kamers treft u extra lange twin bedden, ruime kastruimte, een grote flatscreen TV, een comfortabele zithoek, telefoon, gratis WIFI en een royale schrijftafel. De deluxe kamers zijn alleen voorzien van verrassende luxe elementen. De badkamers zijn voorzien van een bad en/of douche. In de deluxe kamer geniet u van uw eigen vers gezette koffie.

Faciliteiten en eigen wellness

Het hotel biedt een breed scala aan mogelijkheden. Vanuit het hotel kunt u heerlijk fietsen of wandelen en geniet u van de lommerijke velden, beken en vennen.


In het hotel kunt u fietsen huren maar u kunt uiteraard ook uw eigen fietsen meenemen en deze in de overdekte fietsenstalling met oplaadpunten stallen. 


Na een wandeling of fietstocht kunt u in het hotel heerlijk eten in het restaurant of de informele brasserie. Ook kunt u lekker even een drankje doen in de hotelbar aan de leestafel of even relaxen in de sfeervolle lounge. Bij mooi weer kunt u genieten buiten op het terras


Verder beschikt het hotel over voldoende gratis parkeerplaatsen en is er gratis wifi in het hotel (met uitzondering van het restaurant).


Wilt u even lekker relaxen neem dan een duik in het verwenzwembad met sauna of wilt u juist even lekker zweten maak dan gebruik van de sportruimte!

Ligging en omgeving

De unieke ligging tegenover wandelgebied de Lochemse Berg zorgt ervoor dat u zo het hotel uit loopt voor een heerlijke wandeling, prachtige fietstochten kunt maken en ook voor leuke actieve groepsuitjes hier volop mogelijkheden kunt vinden. Wij helpen u uiteraard graag bij het organiseren van een leuke dag of weekendje weg.