De middag van Simpie in de Goot - Zeilmiddag beleven op een botter

Dit arrangement is inclusief

  • Huur schip voor 4 uur
  • Schippersborrel met haring
  • Borrelhapjes
  • Uitgebreid buffet
  • Onbeperkt consumpties Hollandse bar

Prijs: € 89,95 p.p. excl. btw per persoon (All-in).

Minimum aantal personen is 12.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2022.

Beleef het op een Botter

Wordt Wakker landrotten. Verzamel nieuwe krachten Kun je met collega’s ook niet wachten. Boek nu en beleef al die prachten. Simpie in de Goot arrangement. Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met familie, vrienden of collega's.

Zeilen met het stoerste visserschip

  Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

  Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

  De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

  Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De middag van Simpie in de Goot

Aan boord van de Botter genieten van een mooie middag. Dat kan met een middag arrangement op de voormalige Zuiderzee.

14.00 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen

14.15 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.

14.30 uur: Schippersborrel met verse Haring

15.15 uur: Borrelhapjes. Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.

18.30 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg

18.30 uur: Even naborrelen in ons café ”in de Korporaal”

18.45 uur: Begin van het buffet “De wind waait uit een andere hoek” in ons Restaurant 't Schippershuys

21.00 uur: Einde arrangement

9.0 | 5 reviews

Reviews van gasten

B. Kroese

9

Buitengewoon tevreden over de ontvangst en de begeleiding. Alsook over de vaartocht. Minpuntje precies afgepaste hoeveelheid haring aan boord. Dat had er enkele meer mogen zijn voor de liefhebbers

Henny Voskuilen

10

We hebben een topmiddag beleefd, geweldige ervaring, hartelijke, toegankelijke schippers en maatjes, vriendelijk personeel in de bar, lekker gegeten!

Anoniem

9

Het was Geweldig!!! Wat hebben wij genoten...mede dankzij het personeel en het weer.

J. Hofman-Larsen

9

Perfecte dag gehad! Zeer geslaagd!

H. Kluskens

8

Goede organisatie, leuke mensen

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg