Bello Safari midden in het land - 4 uur All Inclusive wandeltocht door Polder en Vogelreservaat

Bij deze Safari in Vinkeveen is inbegrepen:

  • Programma van 10.00 -14.00 uur
  • Ontvangst met onbeperkt Koffie/thee/vruchtensap/koek/chocolade in station en bij de tent
  • 2 Broodjes boerenkaas
  • Bezoek aan Spoorhuis met gids
  • Wandeling met gids
  • Natuurgids - full color Demmeriks dagblad over deze mooie polder

Prijs: € 24,50 p.p.
Kinderen tot en met 11 jaar 50% korting

Te boeken vanaf 2 personen.

Data wanneer u deze safari kunt reserveren zijn:

  Juni: 12, 19, 25
  Juli: 3,10, 17, 24, 31
  Augustus: 7, 14, 21, 2
  September: 4, 1, 24
  Oktober: 2

  De prijs van deze Safari in Vinkeveen is geldig tot en met 2 oktober 2022.

De Safari door de Polder

  Stap in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en beleef samen met een groep de cultuur en natuur langs het oude spoor. U kunt dit uitje al vanaf 2 personen reserveren. Heerlijk de natuur in, wandelen en genieten van de natuurschoon. 

De rondleiding en wandeling

Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.

Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige knobbelige oude spoor dwars door een natuurgebied waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben. Op eigen gelegenheid en eigen tempo wandel je weer terug naar het Spoorhuis door een vogelreservaat.

Programma:

  • Bezoek aan een historisch station uit 1915 (incl rondleiding, presentatie, koffie/thee/lekkers): duur 1 uur
  • Wandeling met gids over het oude spoor, dwars door een natuurreservaat: duur 1.15 uur
  • Lunch met broodjes boerenkaas in de boomgaard van een kaasboerderij: duur 45 minuten
  • Op eigen gelegenheid weer terug wandelen naar het beginpunt: het Spoorhuis Museum: duur 1 uur

Onze partner

Spoorhuis Museum

Tijdens de restauratie (okt 2015 – maart 2016) van het pand vonden wij prachtige dingen: een doorrookt bewerkt plafond in de woonkamer, een antieke bal (die later van de hond Tosca uit de jaren ’60 bleek te zijn), een prachtige jaren ’50 damesschoen, spoor-attributen, houten panelen, pop-plaatjes uit de jaren ’70, huiswerk van kinderen en nog veel meer.


Hiernaast hebben wij van diverse kanten bijzondere schenkingen gekregen – voldoende voor een klein maar fijn  spoorhuis-museum. Zo schonk Cock Willers ons een stempel van station Vinkeveen, en een kaartje voor de laatste passagierstrein die op dit tracé heeft gereden (een actietrein van de Politieke Partij Radikalen).  Greet Boellaard schonk ons een aantal zeer bijzondere artefacten: een knoop van het uniform van haar vader, de laatste stations-chef. Ook kregen wij van haar en broer Hans twee gedenkboeken uit 1942 die Boellaard ter gelegenheid van zijn 25-jarige jubileum mocht ontvangen.  We hebben nog meer, waaronder twee door Aad Kok geschonken originele spoor-telefoons.

Safari langs het spoor en de natuur

Stap tussen 3 juni en 31 oktober in de wereld van de eeuwenoude Demmerikse polder en beleef samen met een groep de cultuur en natuur langs het oude spoor.


Je kunt heerlijk relaxen in de boomgaard van een afgelegen kaasboerderij terwijl je, happend in lekkere broodjes boerenkaas, uitkijkt over het weidse polderlandschap.


Na een bezoek met rondleiding aan een historisch verlaten stationnetje neemt een bevlogen gids je mee over het hobbelige knobbelige oude spoor dwars door een natuurgebied waarbij hij/zij vertelt over de vogels, het water, de koeien en het lief en leed dat mensen hier in de afgelopen duizend jaar ervaren hebben. Op eigen gelegenheid, en eigen tempo, wandel je weer terug naar het Spoorhuis door een vogelreservaat.

Kaasboerderij

Aankomst bij de prijswinnende kaasboerderij van Annie en Leon van der Arend. Hier staat er naast koffie/thee onbeperkt, wat lekkers, vruchtensappen, een heerlijke lunch met twee broodjes boerenkaas en vers fruit voor je klaar. We hebben een tent in de boomgaard geplaatst die bij mooi weer openstaat. Hier kun je, happend in lekkere broodjes boerenkaas en uitkijkend over de verre einders, heerlijk relaxen, terwijl wij nog wat mooie beelden en verhalen over de polder vertellen.

Bereikbaarheid

Per auto
U kunt parkeren op het parkeerterrein van het Spoorhuis.


Vanaf NS station Breukelen
Per fiets: een prachtige fietstocht van ongeveer 30 minuten.
Per bus: buurtbus 526 van Breukelen naar Uithoorn op maandag en donderdag Vertrek 09.03, aankomst Spoorlaan Vinkeveen 09.22
Op zaterdag en zondag: bus 130 van Breukelen naar Uithoorn, vertrek 09.05, aankomst Kerklaan Vinkeveen 09.18, dan nog 10 minuten wandelen.


Vanaf NS Station Abcoude
Per fiets: een prachtige fietstocht van ongeveer 45 minuten.